fredag den 29. marts 2013

Marcipanæg

En påsketradition er marcipanæg. Sidste år lavede jeg dem med forskelligt fyld. I år er fyldet (Odense marcipan) ens, chokoladen (Callebaut, mørk) ligeså. Det er toppingen, som jeg har leget med denne gang


Fra venstre mod højre

Øverst række: lakridskrymmel, bladsølv og chokoladekrymmel
Anden række: bladguld, hakkede nødder og lakridspulver
Nederste række: hindbærpulver, chokoladeknas og lavasalt


Bladguld og bladsølv er fra Krydderiet i Torvehallerne




Lavasalt er fra Krydderiet i Torvehallerne, hindbær- og lakridspulver er fra Specialkøbmanden



torsdag den 28. marts 2013

Påske cupcakes

Jeg har lavet disse påske cupcakes og jeg er vild med dem

De er anderledes, nuttede og sjove. Det er næsten lige før, at man ikke nænner at sætte tænderne i dem, men også kun næsten ......




Fuglene er lavet i fondant. Du kan bruge en hvilken som helst cupcake opskrift. Jeg har kommet frosting på rundt langs kanten med en tyl og derefter pyntet med "grene", som giver det fine redelook. "Grenene" er revet kokos, som har været en tur i ovnen, se tutorial nederst i dette indlæg



 Sådan laver du "grenene" til reden



Frem med hammeren 


Efter et par slag ser kokosnødden nu sådan ud. Du kan løsne kokoskødet forsigtigt med en kniv


Jeg rev kokoskødet med en kartoffelskræller og strøede dem ud over et stykke bagepapir


Bag dem i ovnen ved ca 150 gr i ca 5-10 min. til de er flot gyldne. Hold øje med strimlerne, lige pludselig er de færdige

tirsdag den 26. marts 2013

Påskekage/påskeharen

Denne kage er sund, meget sund!

Der er brugt ca 100 gulerødder ;-)


Gulerødderne og haren er modelleret i fondant


Kagen er en Red Velvet med Cream Cheese Frosting. Du kan finde opskriften her


Det må da være det ypperligste, når man er en hare!?

Påske macarons

Jeg er vild med macarons; en delikat lille sag med skønt fyld. Den lette knasende lyd, når man sætter tænderne i samt den bløde midte

Ide'en til disse påske macarons har jeg haft længe og nu er det så endelig påske, så jeg kan lave dem :-)

Kyllingerne har jeg set i Sugarcraft & Cakes fra Squires Kitchen. Hanerne er min egen ide



Ene hane i hønsegården



Firlinger eller mine egne fire børn


Jeg har brugt en basisopskrift på macarons. Fyldet er 1:1 chokolade ganache
Pynten er lavet i fondant og sat på med past. æggehvider


Kyllingerne's gule farve er lavet med daffodil dust fra Squires Kitchen

Basisopskrift på macarons ca 10 små
fra chocolat.dk

43 g mandelmel
75 g flormelis
1 stor æggehvide
25 g sukker

1. Flormelis og mandelmel blendes og sigtes
2. Æggehvide og sukker piskes ved lav hastighed i 1 min. derefter ved høj hastighed i et par min., indtil marengsen danner bløde toppe
3. Mandelblandingen vendes i marengsen, indtil blandingen er ensartet
4. Blandingen kommes i en sprøjtepose med rund tyl og der sprøjtes små runde cirkler på et bagepapir (Jeg tegner altid cirkler på et bagepapir i forvejen, så jeg er sikker på, at mine macarons får samme størrelse)
5. VIGTIGT: de ubagte bunde skal tørre ved stuetemperatur i ca. 30 min.
6. Bages ved 160 gr i ca. 12 min.

mandag den 25. marts 2013

Chokolade påskeæg

Er de ikke smukke?


Jeg fandt et billede på nettet af disse chokoladeæg og derefter var der ingen vej udenom: 

Jeg måtte prøve at lave disse æg!


Chokoladeæggene er lavet i rigtige æggeskaller


Jeg har brugt hvid, lys og mørk chokolade fra Callebaut


Tutorial på chokolade æg

1. Pust æggene ud. Tip: stik en tandstik ind i det ene hul, som du har lavet og rør rundt. Herved ødelægger du æggeblommen, og det er lettere at puste ægget

2. Æggeskallerne skal nu sterliseres på følgende måde: Læg æggeskallerne i en gryde med kold vand tilsat 1 spsk eddike. Bring vandet i kog, skum overfladen, lad dem småkoge i 10 min. Lad dem tørre. Når de er afkølet, pustes vandet ud af æggeskallerne med en lille medicinsprøjte eller en æggepuster

3. Farvning af æggeskallerne: Bland 4 spsk eddike med lidt pastafarve (jeg har brugt en lys blå) og 2 dl kogende vand. Der fyldes eddike i en seperat skål. Æggeskallerne dyppes først i skålen med eddike og derefter 2-3 minutter i eddike/farve blandingen. Tør forsigtigt æggeskallerne med køkkenrulle og lad dem tørre. Hvis eddike/farve blandingen bliver kølig, skal du lave en ny blanding

4. Herefter har jeg smeltet chokoladen i mikroovnen og fyldt dem i æggeskallerne med en sprøjtepose




tirsdag den 19. marts 2013

Jordbær og chokolade

Kom sol, kom varme, kom forår!

Mens vi venter (utålmodigt) på forårsvejr, vil jeg vise jer disse skønne jordbær fristelser


Chokoladen er fra Callebaut




Hvilket er din favorit?
Mit er det med mørk chokolade + chokolade krymmel ;-)

mandag den 11. marts 2013

Forberedelser

Som jeg for nylig har blogget om, er jeg i gang med forberedelserne til Cake Show i Birmingham i efteråret

Dette er et sneak peak på nogle af disse


Kan du gætte, hvad det er til?

fredag den 8. marts 2013

Jordbær chokolade chip muffins




Jeg kunne altså ikke modstå fristelsen, da jeg fandt denne opskrift på nettet. Forår i luften, fuglekvidren og jordbær (bestemt ikke danske) i butikkerne ;-)

Bliver du også fristet? Så er opskriften her

Jordbær chokolade chip muffins 10 stk
(de skæve mål skyldes det er en engelsk opskrift)

160 g mel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk stødt kanel
32 g sukker
32 g brun farin
64 g + 2 spsk usødet æblemos
1 pisket æggehvide
85 g jordbær skåret i tern
45 g chokoladeknapper

1. Tænd ovnen på 180 gr
2. Bland mel, bagepulver og stødt kanel i en skål og sæt den til side
3. Bland farin, sukker og æblemos sammen indtil der ikke er nogle sukkerklumper
4. Tilsæt den piskede æggehvide og rør rundt indtil massen er ensartet
5. Tilsæt melblandingen og rør akkurat rundt indtil de to dele er blandet, pas på ikke at røre for meget
6. Rør forsigtigt jordbærtern og chokoladekanpper i
7. Fordeles i 10 muffinsforme
8. Bages ca. 15-17 min. ved 180 gr

torsdag den 7. marts 2013

Birmingham Cake Show 2012

Selvom der er længe til november og Cake Show, så begynder forberedelserne allerede nu

Mine planer er at stille op med to kager i kategorien "Bryllupskager" og en i kategorien "Cupcakes" (hvis den er på programmet). Den største udfordring ved at deltage i kagekonkurrencer er faktisk at få selve kagerne frem i god behold. Et styk håndbagage med ombord på et fly betyder jo, at resten skal i kufferten. Det er jeg ikke så glad for, da der jo bliver lagt mange timer i en kage. Så jeg har været ude i at tage bus (lang tur og dyrt) eller køre derover selv og tage færgen fra Esbjerg (sejler kun to gange om ugen i efteråret). Det ender nok med kager i kufferten.... 


Jeg har lige modtaget disse dummies, som er til de to bryllupskager, meeeeen der er lige nogle teknikker, der skal øves først ;-)