lørdag den 26. januar 2013

STAR WARS

From outer Space to Mark på hans 6 års fødselsdag

The Malevolence


med stjerner, stjernestøv og planeter


STAR WARS tegnet og skåret ud med fri hånd i fondant

Kagen er en chokoladekage uden æg, da Mark ikke tåler det

Opskrift på chokoladekage uden æg (jeg har brugt dobbelt opskrift)

300 g mel
300 g sukker
5 dl kærnemælk
1 1/2 tsk natron
3 spsk kakaopulver
3/4 dl solsikkeolie

Det hele blandes sammen i en skål og kommes i en bageform
Bages ved 200 gr i ca 35 min. 

tirsdag den 22. januar 2013

Sukkerblomster med Carmen

Carmen, min kære og dejlige veninde, og jeg har hygget os med blomster i gum paste

Magnolie

Carmens' smukke pæoner, magnolie og staudevalmue

Jeg er vild med den intense farve på disse smukke pæoner

Vi har arbejdet med Fondarific gum paste, som vi købte i Birmingham og det er altså en sand fornøjelse. Den bedste gum paste jeg indtil videre har prøvet. Kan klart anbefale denne

I nærmeste fremtid kommer den på lager hos cakesandmore. For god ordens skyld vil jeg lige tilføje, at de ikke har sponsoreret dette indlæg. Det er en serviceoplysning ;-)



mandag den 21. januar 2013

Sjællands Cake Show 2013 billeder

Så er her lidt flere billeder fra cake show i weekenden på Gimle i Roskilde

Jeg vil starte med at sige, at jeg er imponeret over, at Tinna Glisbo har fået stablet dette arrangement på benene! Der var 5 kagebutikker, som havde opstillet spændende salgsboder ;-) 3 kagelopper, hvoraf jeg var den ene og fik næsten udsolgt. Så er der plads til noget nyt ;-) 2 dygtige og absolut kompetente dommere, som dømte kagerne efter det engelske pointsystem. I følge mine oplysninger bliver showet arrangeret igen i 2015 i lysere og større omgivelser

Jeg beklager på forhånd kvaliteten af billederne, men der var sorte vægge og farvet belysning, så dette er "as good as it gets". Samtidig da jeg ville fotografere kagerne, var folk begyndte at fjerne dem og pakke dem ned, så derfor er der ikke billeder af alle kagerne

 Vinderkagen GULD 1. præmie
Pia Marianne
 
GULD 2. præmie
MIN!!!

GULD 3. præmie
Jeanette Nielsen

SØLV
Mette Holmberg Olsen

SØLV
 
SØLV
  
SØLV
 
BRONZE
Edith


Du kan se flere billeder af kagerne på det nye kageforum "Kagekrummer.dk". Her er også billeder af husmorkagerne samt teenage kagerne

Jeg er meget glad og stolt

 Og jeg vandt dette:
  • "Boutique Baking" af Peggy Porchen fra Kagegrej
  • Mini mat fra Kageoplevelser
  • Gavekort på 150 kr til Cup'n'cake som jeg straks omsatte til Valentines bokse, styroform dråber og 3 pakker med cupcakesforme
  • Baking Heaven
  • Chokolade fondant fra Satin Ice
 En virkelig dejlig oplevelse og så skønt at få hils på mine skønne kageveninder :-)

søndag den 20. januar 2013

GULD

Jeg fik GULD for min bryllupskage til Sjællands Cake Show 2013 :-)


Du kan se flere billeder af min kage her

Der kommer flere billeder fra showet i næste indlæg

God weekend

lørdag den 19. januar 2013

Bryllupskage

Så kan jeg løfte sløret for mit bidrag til Sjællands Cake show 2013 i kategorien "bryllupskager"


Kagen er lavet på dummies, men "bygget op" som hvis det var en rigtig kage


De to øverste etager med sukkerperler i forskellige størrelser i hvid og sølv


En enkelt rose i sugar paste



De nederste 2 etager er prydet med grafiske mønstre baseret på cirkler


Kagen er placeret på to cake drums, som er betrukket med fondant. Det øverste er pyntet med sukkerperler i tråd med kagens øverste etager. Cake drums er beklædt med bånd, som er købt i Birmingham


torsdag den 17. januar 2013

Chokolade cupcakes med brombær

Jeg har en passion for chokolade kombineret med bær ;-)

Denne gang fristede brombærrene i bær disken i supermarkedet


Det blev til denne svampede lille lækkerbisken!

Opskrift på chokolade cupcakes med brombær 12 stk

50 g kakaopulver
2 dl kogende vand
200 g mel
3 tsk bagepulver
1/4 tsk natron
1/4 tsk salt
125 g blødt smør
150 g sukker
50 g brun farin
2 æg, stuetemp

1. Forvarm ovnen til 180 gr
2. Bland det kogende vand i en lille skål med kakaopulver og rør indtil det har en jævn konsistens. Stil det til side for at køle af
3. I en anden skål sigtes mel, bagepulver, natron og salt sammen og stilles til side
4. Smør, sukker og farin piskes sammen i en skål, indtil blandingen er let og luftig
5. Æggene tilsættes et ad gangen, pisk godt efter hvert æg
6. Tilsat melblandingen
7. Tilsæt kakaoblandingen og rør godt sammen
8. Læg 3 brombær i bunden af hver form
9. Formene fyldes 2/3 op med dej. Bak formen let ned i underlaget, så dejen kommer godt ned om bærrene
10. Bages ved 180 gr i ca 20 min
11. Lad kagerne køle af i formen
12. Du kan evt tage kagerne ud af formene inden servering

Kagerne kan serveres med en hindbærkompot, is eller noget tredje




onsdag den 16. januar 2013

SÅDAN!

Så lykkedes det endnu en gang!

Kagen til Sjællands Cakeshow 2013 er færdig

og nej - igen ligner den ikke den oprindelige skitse af kagen, som jeg har blogget om tidligere

Skitsen inden jeg gik i gang

Her er nogle close up fotos af det endelige resultat og det er med vilje, at de er slørede






mandag den 14. januar 2013

Pære- og hindbærkage

Så er der kommet lidt gang i bageriet herhjemme igen

Den første kage i 2013 er en ny opskrift, som jeg simpelthen måtte prøve. Den er fra Baking Heaven


Og det var en succes :-)

Opskrift på pære- og hindbærkage 8-10 pers.

2 modne pærer (ca 300 g) uden skræl og kerner
Saft fra 1 citron
Revet skal fra 1 ubehandlet citron
200 g smør (stuetemp)
200 g sukker
200 g mel
3 tsk bagepulver
3 æg
150 g hindbær + lidt ekstra til pynt
150 g marcipan skåret i små tern

1. Ovnen forvarmes til 160 gr
2. Springform på ca 23 cm smøres på siderne og beklædes med bagepapir i bunden

3. Pærerne skæres i skiver og vendes i citronsaft for at undgå, at de bliver brune

4. Smør, sukker og citronskal piskes sammen, indtil blandingen er let og luftig
5. I en seperat skål blandes mel og bagepulver
6. Pisk et æg i smørblandingen, herefter 3 spsk mel, 1 æg, 3 spsk mel...... Sådan fortsætter du indtil alle æg og alt mel er tilsat

7. Halvdelen af dejen kommes i formen. Sørg for at dejen er jævn
8. Fordel halvdelen af pæreskiverne på dejen
9. Halvdelen af hindbærrene fordeles ligeledes på dejen
10. sammen med halvdelen af marcipan ternene
11. Den resterende del af dejen kommes i formene
12. Fordel resten af pæreskiverne, hundbærrene og marcipan ternene ovenpå

13. Kagen bages midt i ovnen ved 160 gr i 1 time og 25 min. Dæk kagen med staniol, hvis den begynder at tage for meget farve under bagningen

14. Lag kagen køle af i 10 min. før du løsner den fra springformen. Lad den yderligere køle af 30 min på rist, evt længere
15. Pynt med hindbær. Du kan evt sigte lidt flormelis over

Kan serveres som den er eller sammen med creme fraiche eller is


fredag den 11. januar 2013

En rose så yndig

Jeg er i fuld gang med mit projekt til Sjællands Cakeshow i den næstkommende weekend

I mit projekt indgår blandt andet denne rose


Som jeg tidligere har blogget om, så er jeg vild med at modellere blomster, men af en eller anden grund, har jeg aldrig været tilfredse med mine roser. Men nu tror jeg, at jeg er ved at have teknikken :-) Jeg er i hvert fald tilfreds nu


I et af de kommende indlæg vil der være sneak peak på mit projekt

lørdag den 5. januar 2013

Dansk kage show

KOM OG VÆR MED!

Lørdag d. 19. januar kl. 10-15 er der kage show på Gimle i Roskilde

Showet er arrangeret af Tinna Glisbo, som er kageentusiast og har taget dette super intiativ, omend et kæmpe arbejde

Der er kagekonkurrencer i 3 kategorier:

teenager 13-16 år
bryllupskager på dummies
husmorkager

Husmorkagerne bliver efter bedømmelse solgt på auktion og pengene går ubeskåret til Julemærkehjemmene i Danmark

Carmen Gesto og Lene Christensen er dommere. Begge har de deltaget flere gange ved cake shows i England og vundet flotte priser

Præmierne er sponsoreret af kagebutikker, som desuden har opstillet spændende boder med kageudstyr

Og et nyt begreb som jeg ikke har hørt før:  "kagelopper", altså sådan nogle som mig, der sælger ud af overskudsudstyr......

Dette er, hvad jeg tager med


Er du nysgerrig efter at se, hvad kasserne og poserne indeholder, så kom og kig

Kom og støt op om dette arrangement, så det kan blive en årlig tilbagevendende begivenhed

Sted: Gimle, Helligkorsvej 2, 4000 Roskilde
Entre: 40 kr
Dato: lørdag d. 19/1

Du kan læse mere på Facebook, søg på "sjællands cakeshow 2013"


Jeg glæder mig til en spændende med en masse andre, som deler samme hobby :-)

fredag den 4. januar 2013

Det er så yndigt - cookies

En af mine dejlige kollegaer skal giftes 7-9-13!

Det er så hyggeligt og romantisk :-)
Jeg havde disse stencils til at ligge og nu kunne de endelig komme frem af skuffen

Disse wedding bride § groom cookies er derfor til min kollega og hendes kommen mand. Jeg håber, at de finder en romantisk stund og nyder disse cookies


















TILLYKKE!!!!