onsdag den 13. februar 2013

Jasmin Amanda sommerfuglelarve

Denne kage er til en tidligere kollega's datter i anledning af hendes 18 års fødselsdag

Det er ingen hemmelighed, at den er inspireret af Pia Marianne's kage, som hun vandt en 1. præmie for til Sjællands Cake Show. Den var så vidunderlig, at jeg måtte lave noget ligende


Jeg er vild med farverne på blomsterne


Og sommerfuglelarven??? Ja, det kommer sig af den lille historie, som Jasmin Amanda's mor fortalte: Jasmin Amanda blev døbt som teenager og da præsten spurgte, hvad er barnets navn? Så svarede pigen selv højt og tydeligt: Jasmin Amanda Sommerfuglelarve! ;-)




Kagen består af 3 lyse lagkagebunde, et lag straciatella mousse og et lag bananmousse. Den er smurt op med 1:1 chokolade ganache og pynten er lavet i fondant (Wilton) og gumpaste (Fundarific)

Opskrift på bananmousse
skal helst laves en dag i forvejen

4 blade husblas
4 past æggeblommer
100 g sukker
4 modne bananer
saft fra en citron
2 past æggehvider
1 tsk bananessens

1. Læg husblaasen i blød i koldt vand 20-30 min
2. Æggeblommer og sukker piskes
3. Bananerne moses med en gaffel og blandes med citronsaften
4. Vandet krammes ud af husblassen og den smeltes over vandbad, hvorefter den afkøles let
5. 1 spsk af bananblandingen røres rundt i husblassen, hvorefter denne røres i den resterende bananblanding
6. Bananessens røres i
7. Æggehviderne piskes stive og vendes i blandingen
8. Stilles på køl natten over eller minimun nogle timer til den er fast

Ingen kommentarer:

Send en kommentar