torsdag den 17. januar 2013

Chokolade cupcakes med brombær

Jeg har en passion for chokolade kombineret med bær ;-)

Denne gang fristede brombærrene i bær disken i supermarkedet


Det blev til denne svampede lille lækkerbisken!

Opskrift på chokolade cupcakes med brombær 12 stk

50 g kakaopulver
2 dl kogende vand
200 g mel
3 tsk bagepulver
1/4 tsk natron
1/4 tsk salt
125 g blødt smør
150 g sukker
50 g brun farin
2 æg, stuetemp

1. Forvarm ovnen til 180 gr
2. Bland det kogende vand i en lille skål med kakaopulver og rør indtil det har en jævn konsistens. Stil det til side for at køle af
3. I en anden skål sigtes mel, bagepulver, natron og salt sammen og stilles til side
4. Smør, sukker og farin piskes sammen i en skål, indtil blandingen er let og luftig
5. Æggene tilsættes et ad gangen, pisk godt efter hvert æg
6. Tilsat melblandingen
7. Tilsæt kakaoblandingen og rør godt sammen
8. Læg 3 brombær i bunden af hver form
9. Formene fyldes 2/3 op med dej. Bak formen let ned i underlaget, så dejen kommer godt ned om bærrene
10. Bages ved 180 gr i ca 20 min
11. Lad kagerne køle af i formen
12. Du kan evt tage kagerne ud af formene inden servering

Kagerne kan serveres med en hindbærkompot, is eller noget tredje




2 kommentarer: