torsdag den 29. marts 2012

Blåbær muffins

Jeg har bagt disse vidunderlige blåbær muffins efter en opskrift fra the hummingbird bakery. Normalt er jeg ikke specielt glad for blåbær, jeg foretrækker brombær og hindbær, men disse er altså fantastiske!

Og nu vi er ved det: Hvad er forskellen mellem muffins og cupcakes? 
Nogle mener, at en cupcake er en pyntet muffin. Andre at en muffin er større,mere tung og brødagtig end en cupcake. Eller at en muffin har en "hat", altså er hævet ud og op over kanten, samt ofte er krakeleret i toppen til forskel fra en cupcake

Meeeeen lad det nu være ;-) Det er jo smagen, der betyder noget...... 



Opskrift på blåbær muffins ca 12 stk
360 g mel
370 g sukker
1 tsk salt
1 1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
375 ml kærnemælk
1 æg
1/2 tsk vanilje ekstrakt
70 g smeltet usaltet smør
250 g blåbær

Forvarm ovnen til 170 gr

Pisk mel, sukker, salt, bagepulver og natron sammen
Bland kærnemælk, æg og vanilje ekstrakr i en seperat skål og  hæld det langsomt i melblandingen og pisk indtil massen er ensartet
Tilsæt det smeltede smør og pisk igen massen til den er ensartet
Vend forsigtigt blåbærrene i

Fyld formene 2/3 op og bag i ca 20-25 min ved 170 gr i forvarmet ovn

tirsdag den 27. marts 2012

Test pilot

Den anden dag kom der uventet 2 pakker med postbudet og se lige, hvad der var indeni


Dr. Oetker sendte mig 3 krymmelkarusseller; Lillifee, Jungle og Minipearls. Sidstnævnte har jeg allerede brugt nogle af. Derudover 2 glas med Konfetti og Dekorations stjerner. Og lige hvad jeg skal bruge til den kommende weekends STORE projekt!!!!! mandelmel. Vildt dejligt :-)



Samtidig modtog jeg denne pakke fra Odense, som tak for at jeg fremover vil prøve deres nye produkter af - med største glæde!!! 500 g Odense Marcipan, 200 g mærk chokolade og 200 g nougat. Disse produkter vil ligeledes blive anvendt i mit STORE weekendsprojekt. Skønt med søde og gavmilde producenter

Og har jeg så ikke vakt jeres nysgerrighed med hensyn til weekendens STORE projekt????? Jeg kan røbe, at det bliver afsløret....... på mandag ;-)

søndag den 25. marts 2012

"God påske" kage

I går var vi på besøg hos nogle dejlige venner og jeg tilbød at tage kagen til eftermiddagskaffen med. Det blev til denne påske-/forårskage, som krævede en gåtur (læs "forbrænde kalorier tur") bagefter i det dejlige vejr, inden vi nød den smukke solnedgang fra 1. salen med panorama udsigt over fjorden


Og jeg er da vist ikke den eneste i forårsmood - de kære kaniner har da virkelig også haft gang i den


Kagen skulle være børnevenlig og er derfor amerikansk banankage med chokolade med et lag af skildpadde creme. Opskriften på banankagen finder du her

Opskrift på skildpadde creme

6 Toms kæmpe skildpadder
50 g hakket mørkt chokolade
1/2 L fløde

Skildpadderne hakkes i stykker og blndes med den mørke chokolade
Fløde bringes til kogepunktet og hældes over chokoladen. Der røres rundt. Når massen er ensartet dækkes den med vita vrap. Det skal helt ned og røre overfladen og langs siderne for at undgå kondens

Skal stå på køl minimum 6 timer
Piskes før brug op med el-pisker i nogle minutter

lørdag den 17. marts 2012

Erantis

Erantis er dejlig farvestrålende og det er lige, hvad vi trænger til i haven efter vinterhalvåret. Prøv lige at se et billede, som jeg har taget ude i haven - jeg bliver i så godt humør af at se på disse


Jeg har forsøgt at lave dem i flower paste og synes egentlig, at resultatet er blevet godt


torsdag den 15. marts 2012

Dorthea lilje

Det er så skønt med alle de kønne forårsbebudere, som titter op af jorden for tiden
I vores have er vi heldige at have et stort udvalg og børnene kan bare plukke løs af vintergækker, dorthea liljer, erantis, krokus og senere kommer de blå for-glem-mig-ej og påskeliljerne

Inspireret af dette har jeg lavet disse Dorthea liljer


God weekend!

tirsdag den 13. marts 2012

Sneak peak på bryllupskage

En af mine tidligere arbejdskollegaer skal giftes :-) Hun har spurgt, om jeg vil lave bryllupskagen :-)
Jeg elsker bryllupper og selvfølgelig vil jeg gerne lave kagen til den kommende brud og brudgom. Jeg kan ikke røbe navnene, da det vist er lidt hemmeligt endnu!?


Her er et par prøver på designet 
Hvad synes I?

søndag den 11. marts 2012

Daim cookies

Uhm uhm uhm......
Min søde kollega, Betinna (hende med busserne) har igen været i gang med en af sine skønne opskrifter:

DAIM COOKIES

Prøv lige at smage på ordet.... Daim og kage.....En sprød overflade, dejlig blød indeni.....Tænder der løber i vand.....




Her har I Betinna's opskrift på Daim Cookies (ca 48 stk)

150 g Daim Dragee
300 g hvedemel
4 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker
100 g farin
200 g blødt smør
4 spsk koldt vand
1 tsk natron

Smør, farin og sukker røres sammen i en skål
Vand og Daim Dragee røres i blandingen
I en seperat skål blandes hvedemel, vaniljesukker og natron. Det tilsættes smørblandingen

Dejen trilles i en lang pølse og deles i 48 skiver. Daim skiverne fordeles på to bageplader og trykkes flade, til de er ca 5 cm i diameter

Bages ved 250 gr i 4-6 min

torsdag den 8. marts 2012

Påske work shop

Jeg er blevet kontaktet af vores bibliotek, som ville høre, om jeg kunne tænke mig at lave nogle work shops hos dem? Og selvfølgelig vil jeg gerne dele min kagedekorationsglæde med andre interesserede :-)
Vi besluttede os for, at det skulle være work shops med cupcakes og da det snart er påske, er temaet jo oplagt!

Her et sneak peak på de cupcakes, som vi skal lave på søndag





Der er 3 work shops kl. 13, kl. 14.30 og kl. 16. Alle kan deltage og det er fra 6 år og op efter
Du kan tilmelde dig på bibliotektet i Brønderslev

fredag den 2. marts 2012

Pæoner, hortensia, roser og liljekonval

Jeg synes, at det er spændende at lave blomster og har læææænge gerne ville lave en større blomsterkage


Jeg har valgt at holde den i hvide og sart rosa og grønne farver


Et nærbillede fra siden
Selve kagen er en dummie, da det var blomsterne, jeg ville fokusere på
Alle blomsterne er lavet blad for blad


Kagen set ovenfra med en pæon i centrum


Toppen af kagen fra siden
Kagen er lige nu udstillet på det lokale bibliotek sammen med andre dummies, jeg har lavet