tirsdag den 31. januar 2012

Kurser med Debbie Brown

Jeg har den store glæde og fornøjelse at fortælle Jer, at Debbie Brown kommer til Danmark for at undervise i 2013. Hun har sagt ja tak til min invitation og jeg kan derfor tilbyde jer 3 spændende kurser med Debbie Brown. Debbie er en succesrig kagedekoratør og Storbritanniens bedst sælgende forfatter af kagebøger. Hendes speciale er kage skulptur og modellering. Udover hun underviser, er hun også dommer ved cake shows og konkurrencer


Kurserne er alle modelleringer over kager fra Debbie's nyeste bog "BABY Cakes"

Lørdag d. 18/5 2013 kl. 10-17
"KITTENS"

Lær at modellere en af disse bedårende killinger
Søndag d. 19/5 kl. 10-17
CRYING BABIES - ALLE PLADSER ER BOOKET

Lær at modellere disse smukke grædende babyer og deres ansigtsudtryk
Mandag d. 20/5 (2. pinsedag) kl. 10-17
BEARS

Lær at lave en af disse kære bamser
Prisen er 1.650 kr. pr. kursus. I prisen er inkluderet en let frokost + vand samt kaffe/the og kage/frugt til eftermiddag
Inden kurset's start vil der blive fremsendt en materialeliste til det pågældende kursus

Der er begrænset antal pladser pr kursus
Skriv en mail til kagemums@gmail.com med dit navn, telefonnr. og hvilket/hvilke kursus du ønsker. Tilmeldingen er bindende og der skal indbetales depositum på 500 kr. pr. kursus umiddelbart efter tilmelding. Kontonr vil blive sendt sammen med bekræftigelse. Restbeløbet skal indbetales senest 15/3 2013

Alle kurser afholdes i Specialkøbmandens kursuslokale i Rødovre (H J Holst Vej 14, 2610 Rødovre). Specialkøbmanden har venligst sponsoreret deres lokale, så deltagerprisen holdes nede

mandag den 30. januar 2012

Sygeplejerske

Line, min fætter Martin's kæreste, er blevet færdig med sin uddannelse til sygeplejerske - TILLYKKE!



Kagen er amerikansk banankage med chokolade, du finder opskriften her
Designet har jeg "lånt" af Kageleg
Kagen er først betrukket med hvid fondant op til brysterne, som er sat på derefter. Dernæst er der lagt hudfarvet fondant på fra brysterne og op. Til sidst er der igen lagt hvid fondant på 2/3 af brysterne

søndag den 29. januar 2012

Kittens - Kisser

Emil har fået en søster - ja egentlig skulle man ikke tro, at de var søskende, da deres farver er vidt forskellige. Men til forskel fra os mennesker, kan kattemor godt få et kuld killinger, hvor faderen til dem alle ikke nødvendigvis er den samme. Dette må være tilfældet her ;-)


Er hun ikke kær? Hun hedder Kisser efter vores egen dejlige kat, som desværre blev aflivet efter at have fået killinger, brystbetændelse og koldbrand



Hun er lavet med Marshmallow Rice Cereal som Emil. Du finder opskriften her

fredag den 27. januar 2012

Nye kage blade

Jeg elsker, når disse to kage magasiner kommer ind af døren. Der er til maaaange timers læsning og inspiration


Cakes & Sugarcraft indeholder flotte billeder og en masse tutorials samt oplysninger om diverse kagekonkurrencer. Du kan bestille bladet her

Wedding Cakes er en samling af "de professionelles" bryllupskager inddelt efter tema. Den indeholder enkelte tutorials. Du kan bestille det her

Nå, nu vil jeg ind og læse ;-)

God weekend

torsdag den 26. januar 2012

Kittens - Emil

Her er min seneste modellering - Emil. Ja navnet har han fået, da min mand synes, at han ligner katten Emil fra Postmand Per og jeg må da indrømme, at der er en vis lighed 



Emil er modelleret efter Debbie Brown's nyeste bog " BABAY Cakes". En bog med inspiration fra ende til anden - hvilket gør det svært at vælge ;-)

Indholdet er Marshmallow Rice Cereal, som består af usaltet smør, marshmallows og rice krispies. Det bruges ofte til tungere "overdele", som ellers ville blive for tunge og medføre, at "overdelen" fx kattens hoved knækker eller at kagen kollapser - mareridt

Opskrift på Marshmallow Rice Cereal

50 g usaltet smør
200 g hvide marshmallows
160 g rice krispies

Smørret smeltes i en stor pande ved lav temperatur. Herefter tilsættes marshmallows og der røres konstant, indtil det hele er en flydende masse. Rice krispies tilsættes og vendes grundigt i massen. Lad den stå nogle få minutter. Du kan nu tage massen og forme den ønskede figur (jeg havde engangshansker på). Hvis den klister så meget, at den er umulig at arbejde med, så vent yderligere et par minutter, så fungerer det




tirsdag den 24. januar 2012

Iglo og pingviner

Sarah, min ældste datter, har haft kage med til klassens dag i SFO'en. Helt tilfældigt havde pædagogen valgt, at de skulle se en film med pingviner (kan ikke huske hvad den hedder) - det er da et sammentræf


Efter Sarah's ønske er kagen mud cake lagt sammen med chokolade frosting


Den lille våge er lavet med piping gel, som jeg har farvet blåt med pastafarve


Sneen er lavet med royal icing


Det forlyder, at børnene og de voksne var vilde med kagen. De havde dog været lang tid om at få taget hul på den, for "hvordan skærer mani sådan en fin kage?"

fredag den 20. januar 2012

Mickey Mouse vafler

En af børnenes favoritter er disse sjove og lækre Mickey Mouse vafler




Jeg har brugt en opskrift på vanilje vafler og de er gode, så brug den - også selvom du ikke er indehaver af et vaffeljern, der kan lave Mickey Mouse. Jeg er sikker på, at de også smager godt som almindelige vafler ;-)

Opskrift (en herlig eksotisk vaniljesmag)

200 g smør
50 g sukker
32 g vaniljesukker
lidt salt
6 æg
300 g mel
2 tsk bagepulver
1/4 l mælk

Smør, sukker, vaniljesukker og salt piskes sammen.
Mel og bagepulver blandes sammen og tilsættes dejen sammen med mælk og æggene lidt af gangen

lørdag den 14. januar 2012

Klematis

Jeg har lavet denne skønne Klematis efter en af mine bøger af Alan Dunn, som jeg fik i julegave


Det er min første klematis :-)

Jeg kan godt lide farverne på den. Den skal indgå i en større buket. Jeg vil vise jer de enkelte blomster og grønsager, som indgår i buketten, efterhånden som jeg får dem lavet

Lige nu er jeg i gang med at lave to forskellige slags muffins og hindbærsnitter, da vi besøg i eftermiddag

God weekend

onsdag den 11. januar 2012

Hortensia

Jeg er i blomster mode for tiden og har bestemt mig for at prøve at forbedre mine evner indenfor denne genre af kagedekorationskunsten


Her er mine hotensia'er. De er lavet blad for blad og jeg har ikke brugt en udstikker, men formet bladene "i hånden". Jeg er glad for den sarte lyserøde farve og har planer om at lade blomsterne indgå sammen med andre (endnu ikke producerede) blomster på en kage i den romatiske stil

Kan I lide dem?

lørdag den 7. januar 2012

Isbjørne og en enkelt pingvin

Denne kage lavede jeg, da vi havde besøg af nogle dejlige venner from over there - altså Sjælland ;-) De emigrerede for et årti siden, men heldigvis er de søde til at komme forbi, hver gang de er hjemme. De har 2  dejlige børn og vi selv har 4, så derfor skulle både kagen og dekorationen være noget for dem. Kagen er amerikansk banenkage med chokolade, klik her for opskrift


Sneen er lavet af RI, som er smurt tilfældigt på. Sarah har hjulpet med at lave sneboldene, som er i fondant. Jeg har tilsidst drysset glimmer ud over sne'en, så den får samme effekt, som når solen skinner i sne'en udenfor og den funkler som milliarder af mikroskopiske diamanter


Hr. og fru. Isbjørn med børn og deres ven Hr. pingvin, som har sneget sig med på familiefotoet

tirsdag den 3. januar 2012

Vinter dekorative cupcakes

Søde cupcakes til søde kollegaer - og dem er jeg så heldig at have mange af


Min ide bag disse cupcakes var: turkis, hvid, grøn, glimmer og forskellige dekorationsteknikker 


Øverste til venstre mod højre
1. cupcake: nederst "blonde" som jeg har lavet med SugarVeil (remember Birmingham?). Rosen er sprøjtet i RI og har fået lidt glimmer

2. cupcake: de berømte kirsebærblomster med en sølvkugle fra Dr. Oetker. Mønster er lavet med RI

3. cupcake: jeg har klippet en rose ud fra "blonden" med SugarVeil. Markeret linjerne med RI. Blomsten er en hortensiablomst lavet med en ny veiner

4. cupcake: fransk anemone med sølvkugler

Midterste række fra venstre
1. cupcake: jeg har brugt en stencil og sprayet med Pearl spray

2. cupcake: to mindre roser sprøjtet med RI og drysset med glimmer

De andre er gengangere af de forrige

Kagen er Red Velvet, du finder opskriften her

søndag den 1. januar 2012

Julestjerne

Ja ja, jeg ved godt, at jeg er for sent på eller for tidligt, alt efter hvordan man ser på det ;-)

Min allerførste julestjerne


Og grunden til billedet først kommer nu er helt enkelt: den har simpelthen taget laaaang tid for mig at lave. Jeg har brugt nogle specielle cuttere og en veiner, som jeg købte i Birmingham. Så først cuttere - wire- veiner - bukke i facon - duste - male årer - måske duste lidt mere - spraye......

Vidste I godt, at de røde blade faktisk er blade! Det er de grønne med rødt/orange/gult (støvdragerne) i midten, som er selve blomsten. Jeg vidste det ikke indtil for nylig. Men det er jo ikke den eneste blomst, hvor selve bladene er flottere end selve blomsten

I dag er det også første arbejdsdag i det nye år - og første arbejdsdag på fuld tid. Jeg vågnede lidt i seks - det er altså meget tidligt for mig! Jeg valgte dog at stå op, så jeg kunne lave dette indlæg. Håber I får en god dag

Godt nytår

Jeg vil gerne ønske jer alle et godt nytår

Nytårsaften fejrede vi herhjemme stille og roligt. Vi fik kransekage efter temaet "lavet på 45 minutter og hvad der lige var i huset". Jeg har brugt Odense Marcipan's Færdig Kransekagemasse. Den er nem at arbejde med efter den har ligget 20 min i håndvarmt vand. Derudover Odense chokolade og nougat fra Summerbird. Wirer og fondant har vi alle jo i huset!?






GODT NYTÅR