fredag den 30. december 2011

Blomsterkursus med Tanja Hansson

Så er der nye kurser med Tanja Hansson

Jeg har arrangeret 4 nye kurser i sukkerblomster med Tanja Hansson :-) Til de som ikke kender Tanja, er det på sin plads at fortælle, at Tanja har deltaget og vundet flere gange ved Scandinavian Cake Show. Tanja er en sand mester i sukkerblomst og er meget inspireret af Alan Dunn. Du kan tage et kig på Tanja's hjemmeside her

Denne gang er der 2 forskellige kurser, som bliver holdt 18.,og  19. maj 2012.
Fredag d. 18/5: egyptisk åkande (lilje)




Lørdag d. 19/5: Hibiscus


Prisen er 550 kr. pr. kursus
Begge dage undervises der fra kl. 11-17 og du skal selv have frokost med. Der serveres kaffe/the og kage til eftermiddag
Undervisningen foregår i Nordjylland ca 20 km nord for Aalborg
Tanja medbringer alle materialer. Ved sidste kursus var der ønske om, at der forinden blev sendt en liste ud med materialer, så de der ønsker det kan anskaffe sig disse

Der er tilmelding efter først-til-mølle princippet. Du sender mig en mail på kagemums@gmail.com med oplysninger om navn og hvilket/hvilke kursus, du gerne vil deltage på. Herefter modtager du en mail med betalingsoplysninger. Pengene skal indbetales indenfor en uge ellers tilbydes pladsen til den næste på listen. Hvis du bliver forhindret i at deltage efter tilmelding, skal du selv afsætte pladsen til en anden udfra en evt venteliste

I efteråret var pladserne væk på 3 dage, så skynd dig! :-)

torsdag den 29. december 2011

Jule(kage)gaver

Nu er det efterhånden et par dage siden, at det var juleaften, men derfor synes jeg alligevel, at jeg vil vise jer nogle af mine gaver


Jeg har fået bogen "The Art of Royal Icing" Eddie Spence MBE, en bibel ud i alle genre indenfor Royal Icing. En tyk bog på 320 sider med fantastiske illustrationer. To lækre viskestykker med cupcakes (en ekstra lille gave fra min mor) og 3 sjove lysestager formet og dekoreret som cupcakes


Og hold nu fast: 5!!!! bøger af Alan Dunn med sukkerblomster; "Celebration Cakes", "Flowers and Foliage for Wedding Cakes", "the Wedding Cake Decorator's Bible", "Tropical & Exotic Flowers" og "Sugar Flowers for cake decorating". Så skulle der være inspiration til de næste par år ;-)

Har I fået nogle spændende jule-kage-gaver?

tirsdag den 27. december 2011

Julekugle

Jeg må tilstå, at jeg igen har hentet inspiration fra PiaMarinne's blog. Jeg håber, at hun tager det som den kompliment, det er ment som ;-)

Jeg kunne ikke modstå denne julekugle - er den ikke smuk?


Da jeg lavede den, blev jeg helt i royal stemning - måske det var farverne. Derfor skulle selve kagen, som er en dummie, være i en flot turkisblå farve. Den er nemlig rigtig god til rød og guld

Kuglen er massiv fondant, da jeg ikke kunne finde ud af overtrække en flamingokugle med fondant (og hvorfor kan jeg så ikke det - aaagrh). Jeg har sprøjtet snirklerne på med royal icing (royal igen - måske derfor?) og efterfølgende malet det med glimmer

søndag den 25. december 2011

"Kender du den om Rudolf?"

..... "Rudolf med den røde tud"



Kagen havde jeg med til mine søde kollegaer i fredags, da vi skulle julehygge lidt på arbejdet. Designet har jeg "lånt" af PiaMarianne, som har Cakeryblog. Jeg synes, at det er så sødt :-)

Rensdyrerne er lavet i fondant og gevirerne er malet på med pulverfarve opløst i lidt klar alkohol
Kagen er Red Velvet Cake med Cream Cheese Frosting - den er så dejlig julet med dens flotte røde farve

lørdag den 24. december 2011

Jule cupcakes

Jeg er bagud med indlæg....


Hvad er det? 
Det er cup cake dummies. Det er ikke nogen hemmelighed, at det spændende for mig er at dekorere kager, ikke at jeg ikke kan li' at bage, men det andet er bare så meget sjovere. Derfor bruger jeg nogle gange dummies i flamingo/styroform (og så feder de ikke!). Jeg har bare ikke kunne finde nogle til cup cakes, i hvert fald ikke hvor de vil sende til lille Danmark! Disse er det lykkedes mig at finde på Ebay

Jeg har lavet nogle forskellige jule cupcakes og jeg beklager på forhånd billedekvaliteten, men jeg har kun mulighed for at tage billeder morgen eller aften og der er lyset altså ikke godt 


Dette er en krans, hvor jeg har lavet effekt ved at klippe takker med en lille spids neglesaks. Kuglerne har jeg selv farvet i et kaffefilter med pulverfarve


Et lille træ lavet ved at stable snefnug oven på hinanden og drysse med glimmer


Igen et lille træ. Grenene er klippe med en lille saks som ved det øverste billede


Snemand Frost


En jule pingvin


Rudolf


Mr. Santa Claus


Juleblomstkristtjørnhvadskaljegkaldeden?

JEG VIL ØNSKE JER ALLE EN RIGTIG GLÆDELIG JUL OG TAK FORDI I LÆSER MED PÅ MIN BLOG. DET BETYDER MEGET FOR MIG

fredag den 23. december 2011

Let it snow, let it snow, let it snow

Vores yngste dreng går i børnehave og jeg plejer hvert år at købe en lille gave til de voksne på stuen. Men!.... i år har jeg lavet en kage til alle "de voksne" i børnehaven i stedet for gaver. Så en rigtig stolt David havde denne kage med i børnehave forleden :-)


Det er red velvet cake med cream cheese frosting. Fondanten er blevet sprayet med Pearl Lustre Spray


Juletræet har jeg bygget op omkring en hul kegle lavet i fondant. Jeg har udstukket en masse snefnug, som har fået Pearl spray samt glimmer. De er efterfølgende sat på keglen med royal icing. Tilsidst er der sigtet lidt flormelis over som sne

Og nu har jeg også fået ferie :-)

onsdag den 21. december 2011

Jule chokolade......

Chokolade er lækker, sundt og lækkert ;-)

Jeg har for år tilbage ofte til jul lavet chokolade. Det har stået stille i nogle år, men nu har jeg fundet det frem igen. Jeg købte jo nogle tranfer sheets i Birmingham og Renshaw karamel chokolade i Holland, så den anden aften gik jeg i gang


Jeg har brugt en form i hård plast, som jeg købte for en del år siden. De koster en bondegård, men er super gode at arbejde med, især hvis du vil lave fyldte chokolader. Derudover har jeg brugt silikone forme og de er ok til massiv chokolade


De hvide hjerter er lavet i min hårde plast form. Jeg har først lagt tørret frugt og nødder i formen. Efterfølgende er der kommet hvid chokolade fra Odense, som jeg har smeltet i mikroovnen. Når du arbejder med en hård plast form, kommer du først den smeltede chokolade i, lader det stå et øjeblik, vender formen på hovedet, så det overskydende løber ud. Dernæst kommes formen i fryseren eller køleskabet. Når chokoladen er stivnet, kommes fyldet i og dernæst smeltet chokolade, sm danner bunden. Dernæst skal formen endnu en tur i fryseren/køleskab. Når den er stivnet, kan den forsigtig bankes ud


Chokolade med rosen look! Det er mørk chokolade fra Odense med pebermynte i. Bunden er drysset med tørret rosenblade. Pebermynten har jeg lavet ved at blande flormelis, past. æggehvider og pebermynteessens


Og til børnene: stokke og små gingerbread mænd i massiv chokolade- det foretrækker de. Bagpå har jeg brugt et transfer sheet med gingerbread



Disse hjerte med kristtjørn er lavet på følgende måde: Jeg har smeltet chokoladen i mikroovnen og smurt et lag på ca 2-3 mm ud på et stykke plaststrimmel. Dernæst har jeg lagt transfer sheet ovenpå og et par minutter i køleskab. Transfer sheet fjernes og du kan nu stikke hjerter ud med din cutter. Du kan også lave hulle med en af dine tyllere, så kan det hænges op - spiseligt pynt :-)



 Igen chokolade roser. Denne gang i karamel med karamel fyld - mums


Dekorative kranse i massiv chokolade og med et smukt transfer sheet


Mørke chokolade hjerte med pebermyntefyld og kristtjørn transfer sheet

And that's all folks!

De to ældste fik en lille æske med til deres lærer til juleafslutningen, men jeg bliver vist også nødt til at tage nogle med på arbejde ;-)

søndag den 18. december 2011

Peberkagehus

Her er så mit peberkagehus :-)



Jeg har selv skåret det ud. Det er pyntet med royal icing og harlekinsknapper. Jeg har sat det sammen med smeltet sukker, men av jeg brændte mig på det flere gange undervejs. Næste gang sætter jeg det sammen med royal icing - ja af skade bliver man klog ;-)

Opskriften er den samme, som jeg har brugt til juletræet og til fuglehuset

Opskrift


125 g smør
200 g sirup
150 g brun farin
500 g mel
1 tsk peber
1 tsk st ingefær
1 tsk st kardemomme
3 tsk st kanel
2 tsk natron
1 æg

Smør, sirup og farin smeltes i en gryde over svag varme. Krydderier og natron røres i og massen køles lidt af. Ægget og melet røres i og dejen æltes godt igennem. Lad dejen hvile et par timer på køl

God fornøjelse

lørdag den 17. december 2011

Lambeth teknik

Jeg har for nogle uger siden været på et kursus, som var arrangeret af en af pigerne i kageklubben. Det var i Lambeth teknik II ved Sif




Det var første gang, jeg prøvede denne teknik, men jeg kan faktisk godt lide at arbejde med den. Sif undeviser efter den gamle Lambeth metode, som var berømt i den første halvdel af det 20. århundrede. Metoden er opkaldt efter Joseph A. Lambeth, som var konditor og har vundet flere priser. Lambeth metoden består af en række figurer, der sættes sammen på forskellige måder for at skabe et mønster. Der arbejdes med sprøjteglasur i en teknik kaldet "overpiping", hvor man lægger flere lag ovenpå hinanden.
Du kan læse mere og se flotte billeder på Sif's hjemme side. Sif selv er en dygtig og humoristisk underviser

torsdag den 15. december 2011

Jeg har fået en gave

Den jeg mødte på arbejde i mandags stod denne på mit bord


Der kan jo være rigtig meget forskelligt i sådan en æske - min første tanke var, at der havde været en drillenisse på spil...... Turde jeg åbne?????


BUSSER!
eller som alle andre kalder dem: Rutebiler

Det er min søde og dejlige kollega Betinna, som har bagt en HEL æske til mig. Jeg er vild med busser


Og jeg skal lige hilse og sige, at de er da FANTASTISKE. Smager dejligt af kakao

Jeg har fået opskriften af Betinna, som har arvet den fra sin bedstemor

500 g flormelis
2 spsk kakao
1 tsk vaniliesukker
1/8 tsk bagepulver (hvordan gør man det?)
1/2 dl æggehvider

De tørre ingredienser røres sammen først, hvorefter æggehviderne tilsættes. Det er klistret i starten, men samler sig rimeligt hurtigt

Busserne formes ved at køre den igennem en kødmaskine med påsat kageplade

Bages ved 175 gr indtil man kan løfte dem, uden de falder fra hinanden

søndag den 11. december 2011

Vinderen trukket af 100 indlæg="give away"

Jeg føler mig lidt som julemanden :-)

Allerførst tak til alle jer, der har deltaget i konkurrencen og skrevet søde kommentarer. Der er 36, der deltager i konkurrencen med ialt 47 lodder

Vinderen er:



Random Integer Generator

Here are your random numbers:
36
Timestamp: 2011-12-11 19:39:50 UTC

Det er heldilr - TILLYKKE (du kan sende mig din adresse på min mail)


Vinderen af trøstepræmien er:

Random Integer Generator

Here are your random numbers:
1
Timestamp: 2011-12-11 19:40:42 UTC


Det er sommerfugl - også et TILLYKKE til dig (du må også gerne sende mig din adresse på min mail)


Kommentarer/svar til enkelte kommentarer:
Sommerfugl: Det er jeg glad for at høre. Håber du også læser dette indlæg med glæde ;-)
Min verden: Spændende uddannelse du er i gang med - held og lykke - håber du får fat i udstyr på anden  vis
Thora: Mange tak for din søde kommentar. Jeg håber, at du kan finde inspiration på min blog
Betinna og Boselade: Mange tak. Det er altid dejligt, at andre synes, at man laver noget pænt

Til jer alle vil jeg ønske en rigtig glædelig jul

lørdag den 10. december 2011

Mistelten

Jeg har efter bedste vis lavet en mistelten med noget af det gumpaste, som jeg købte i England. Det tørrer meget hurtigere op, end det jeg hidtil har brugt og kræver derfor ikke ekstra tid til at tørre




Jeg er selv tilfreds med resultatet - nu skal jeg bare finde et strategisk godt sted at hænge den ;-)

Husk at deltage i min "give away" som slutter i morgen

torsdag den 8. december 2011

Dåbskage med balletsko

Jeg har lavet denne dåbskage til Ella Malou. Designet og farvekombinationerne har hendes mor stået for. Blomsterne er kirsebærblomster i lyserøde og lilla nuancer. Sløjfen er lavet i lyserød fondant, som er rullet tykt ud. Jeg har lagt små hvid kugler i fondant på og derefter rullet det til den ønskede tykkelse. Jeg synes, at det giver en fin effekt


Bogstaverne og tallene er lavet med de nye Script Clikstix, som jeg købte i England og de er rigtig nemme at arbejde med - en fornøjelse


Balletskoene er lavet i fri hånd og blev meget søde :-)

Der er 3 bunde i både den firkantede og hjerteformede kage. Nederst er der en marcipanbund, dernæst chokolademousse, chokolade lagkagebund, hindbærmousse og øverst igen chokolade lagkagebund. Kagerne er smurt op med 1:1 chokolade ganache





søndag den 4. december 2011

Jule cupcakes

Vi har været til famile-klasse-hygge-bingo i Sarah's klasse. Dejligt med et aktivt forældreråd, der har mange gode initativer :-)

Hver familie skulle medbringe en gave til et banko spil. Her er vores bidrag:



Det er red velvet cupcakes, som jeg tidligere har lavet. Opskriften finder du her. Jeg har dekoreret dem med kristtjørneblade og "bær". Jeg har pakket dem ind i en af de æsker, jeg købte i Birmingham og sat et flot bånd på - de æsker er fantastiske at forære cupcakes væk i

God 2. søndag i advent til jer alle

lørdag den 3. december 2011

Indlæg nr. 100 = "give away"

Indlæg nr. 100 skal selvfølgelig være en "give away" :-) Jeg er meget glad for min hobby, min blog og mine læsere. Det er altid dejligt at læse jeres søde kommentarer

Denne gang er min "give away" inspireret af den kommende højtid, som jeg elsker


Du har mulighed for at vinde en bageform med 6 julemotiver fra Wilton, 3 plunger med kristtjørneblade og 3 Kagemousse fra Dr. Oetker med jordbærsmag, chokoladesmag og vaniljesmag

Der er også en trøstepræmie til en heldig deltager


Disse to søde cupcakes fra Sebra, som er hæklet
Cupcakes fra Sebra er sponsoreret af Kalejdoskop i Aalborg

Konkurrence slutter 3. søndag i advent 11/12 kl. 20
Betingelserne for at deltage er:

1 lod hvis du er fast læser
2 lodder hvis du er fast læser + sætter link ti denne "give away" på din blogroll

Jeg håber, at rigtig mange har lyst til at deltage. Skriv i din kommentar hvor mange lodder, du deltager med :-)

torsdag den 1. december 2011

Konfekt i en fart

Det lyder som noget, der skal prøves...


Opskriften har jeg fundet i det nye nummer af BoligLiv og det skulle være intet mindre end himmerigsmundfulde! Opskriften indeholder den nye marcipan fra Odense med skovbær, som vi fik i sponsorgave til sukkerblomstkurset med Tanja Hansson

100 g Odense hvid chokolade
100 g Odense Ren Rå Marcipan med Skovbær
50 g mandler

Marcipanen skæres i tern
Mandlerne ristes i ovnen ved 180 gr i 15 min
Chokoladen smeltes enten over vandbad eller i mikroovnen

Det hele røres sammen og fordeles i en form, der er beklædt med bagepapir. Den skal på køl i min 2 timer, inden den skæres ud i passende stykker

Det er da nemt!

Jeg har ikke selv smagt det, da jeg ikke kan li' tåle mandler. Jeg har serveret det for min dejlige mand, som  synes, at det smagte godt. I morgen får mine søde kollegaer lov til at smage :-)